Muro en imatges
Muro en imatges

Bibliografia i fotos:

-'Guía del pobles de Mallorca-Muro'. Editat per Consell de Mallorca-Ultima Hora/Diari de Balears (1999).
- 'Muro i les seves platges'. Pere Fiol i Tornila/Damià Payeras i Capó.Editat per l'Ajuntament de Muro (1993).
- 'L'Orgue i la música al convent de Santa Anna'. Damià Payeras i Capó/Arnau Reynés i Florit. Editat per l'Ajuntament de Muro.

Descubreix Muro

Platges
Panoràmica
Molins

La vila de Muro té una extensió de 55,40 km i està aixecada sobre un pujolet, dominant tota la badia d'Alcúdia. La multitud de restes arqueològiques que omplenen aquesta costa, en part conservades i en part destruïdes, donen prestància a la vila, edificada damunt les roques que els àrabs anomenarien "Badaluc".

Al terme hi ha tres àrees ben diferenciades: la costa, l'Albufera i les terres de conró, que a la vegada es poden subdividir en terres de reguiu (horts) i de secà. Limita a xaloc amb el terme de Santa Margalida, a migjorn amb el de Maria de la Salut, a llebeig amb el de Llubí, a ponent amb el de sa Pobla, a tramuntana amb el d'Alcúdia i a gregal amb la mar.

Entre els edificis que tenim destaquen el temple parroquial (obra típica del gòtic mallorquí), la Capelleta de La Sang o La Casa de l'Almoina (edificada entre 1414 i 1429), el Convent de Santa Anna que trobam a la part baixa de la vila i l'antiga ermita als PP. Franciscans Mínims.

Esglèsia Parroquial

La producció agrícola dóna entrada a un art sanat laboriós i industriós entre nosaltres i la ramaderia sempre ha estat un complement indispensable a la pagesia, i per les nostres terres hi havia cavalls, muls i mules que ajudaven a fer les feixugues feines camperoles, i guardes d'ovelles que acabaven d'aprofitar la terra que es deixava descansar i les voreres dels camins on sempre hi neixia l'herba. Actualment la vila ha fet un esforç humà i econòmic en el sector turístic de vora mar.

Plaça de bous
Molí fariner
Beneïdes de Sant Antoni

 

  • © 2016 Ajuntament de Muro. Reservats tots els drets.
  • Adreça: Plaça Comte d'Empúries, 1 07440 Muro
  • CIF: P0703900A
  • Telèfon: 971860036