Platja de Muro ha presentat avui HI-POINT, un sistema únic al món per prevenir el càncer de pell
Aquest matí ha tingut lloc, a Platja de Muro, la presentació de HI-POINT, un sofisticat invent que suposa una revolució al camp de la prevenció del càncer de pell a causa de l'exposició solar.
A l'esdeveniment, a més dels tres creadors, han assistit el batle de Muro, Martí Fornés; el regidor de turisme, Miquel Porquer i el president provincial de la A.E.C.C., Javier Cortés.
El murer Nadal Muñoz i els felanitxers Pedro Martínez i Domingo Barceló, són els mallorquins que s'amaguen darrera de l'últim gran invent per prevenir els efectes nocius del sol i les seves conseqüències sobre la pell.
Es tracta de HI-POINT un software únic al món capaç de generar un ràpid informe personalitzat sobre que mesures que hem de prendre per protegir-nos del sol en funció de les nostres característiques físiques.
El software realitza una fotografia que determina, a través de l'anàlisi del color del cabell, el d'ulls i la tonalitat de pell, i en funció de la radiació solar, que factor mínim de protecció solar ha d'utilitzar cada usuari i quants minuts trigarà la seva pell a danyar-se i cremar-se.
Aquest projecte, pioner al món, compta amb la col·laboració de la A.E.C.C. (Associació Espanyola contra el Càncer), la Fundació Cirurgia i Cor, SEMICYUC, Fundació d'Epilèptics d'Espanya i per descomptat, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Muro i de la resta de municipis en els quals s'han instal·lat els mòduls.
HI-POINT realitza, a més, una doble funció de prevenció i de protecció. Per tant, a més d'oferir a l'usuari informació digital actualitzada, també dóna consells sobre hàbits de vida saludables que ajudin a conscienciar sobre possibles malalties futures com el càncer o problemes de cor.
Cada mòdul HI-POINT compte, a més, amb un DESA (Desfibril·lador extern semiautomàtic) de manera obligatòria, que permet realitzar actuacions ràpides de socors.
Cal destacar que el HI-POINT de Platja de Muro consta d'un mòdul únic d'informació turística, en el qual el visitant rebrà suport presencial per part d'un expert que li explicarà el funcionament d'aquest software. A més, es realitzaran enquestes per determinar la qualitat del servei.
Bookmark and Share
  • © 2016 Ajuntament de Muro. Reservats tots els drets.
  • Adreça: Plaça Comte d'Empúries, 1 07440 Muro
  • CIF: P0703900A
  • Telèfon: 971860036