Sa Rua

Durant el mes de FEBRER, Muro celebra les disfresses com a pas previ a la Quaresma, la festa de les disfresses, comença amb el Dijous Llarder, on els protagonistes són els més petits que gaudeixen de les disfresses amb els centres educatius.

El diumenge després del dijous Llarder, és SA RUA, una rua que d’uns anys ençà està agafant cada cop més força i amb major participació ciutadana.

SA RUA, és al capvespre, aproximadament damunt les 16h dóna la sortida des de la Plaça Major, passant pels carrers més cèntrics del poble i torna acabar a davant l’Ajuntament.

Durant els darrers dies, als forns de Muro, hi podreu veure ensaïmades de tallades ( de sobrassada i fruites confitades o carabassat) i a moltes cases es fa “greixonera de porc” un plat suculent i calòric alhora, signe evident que arriba la quaresma i el temps del bacallà i per tant la gent cuinava aquests plats.

El DIMECRES DE CENDRA, es dóna el ‘atsus’ a la quaresma que durarà fins el DIUMENGE DE RAMS, la quaresma, dura 40 dies que s’entenen per preparar la Pasqua.


Source URL: https://www.ajmuro.net/node/4004