Fira de Tardor

Amb la caiguda de les primeres fulles a la tardor, arriba la FIRA DE TARDOR,  una fira que coincideix amb el segon diumenge de NOVEMBRE.

Des del 2007 la fira de tardor s'ha tematitzat amb la CARABASSA, fruit de tardor molt identificatiu del poble de Muro. Les activitats comencen el divendres amb una varietat d’ actes culturals i gastronòmics amb una ruta amb mini – tren per degustar els pinxos fets amb carabassa per diferents bars del poble. El dissabte horabaixa té lloc el tast de vi al Claustre del Convent . Per altra banda, davant l’ ajuntament els més petits gaudeixen de l’ actuació CUCORBA i seguidament es celebra la processó i el concurs de les llanternes fetes amb carabassa i el correfoc dels DIMONIS DE SA PEDRERA.

Els carrers de Muro, s'omplen de paradetes i la gent aprofita per a comprar el torró de Nadal i antigament, la gent comprava els estris per a les matances, com eren les espècies i el prebàs vermell o els ganivets al trinxater, que aquest encara avui surt a vendre el dia de fira.
Un altre esdeveniment característic de la FIRA DE TARDOR que no us podeu perdre és el Concurs de Carabasses, a la carabassa més feixuga, amb dues modalitats de premis per carabasses autòctones i de forasteres, que es fa des del 2007.

Cal destacar el pes de les carabasses més feixugues i guanyadores del concurs dels darrers anys: 140 kg amb la modalitat de carabassa autòctona i 334kg amb la modalitat de carabassa no autòctona.